A COACHING EREJE

A coaching ereje

Néhány évvel ezelőtt, éppen egy nehéz élethelyzetemben toporogva eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lehet a tökéletes élet, és milyen tényezők együttállása kellene ahhoz, hogy én azt megvalósíthassam?

Ugyan hallottam már több helyről, hogy a tökéletesség csak egy illúzió, és hogy semmi sem lehet kifogástalan, de azért én akkor, abban a pillanatban nagyon is eltudtam képzelni álmaim életét: gyerekekkel, férjjel, egy csinos családi házban, némi megtakarított pénzzel a számlámon. Ez nem is olyan sok, ugye?

Sok évvel később azt az életet éltem, amiről akkor azon a borús őszi napon csak álmodoztam. Megvolt végre mindenem, amire régóta vágytam, mégsem éreztem magam maradéktalanul elégedettnek, csalódottan vettem tudomásul, hogy mérföldekre érzem magam a tökéletes élettől. Ebben az időszakban találkoztam a coachinggal.

Emlékszem, éppen unottan pörgettem az egyik közösségi oldalt, amikor megakadt a szemem Lukács Lilinek, az Örömterápia megalapítójának coach képzésén. Egyetlen perc gondolkodási idő után azonnal felvettem az iskolával a kapcsolatot, és pár hét múlva belevetettem magam a tanulásba, ami teljesen magával ragadott.

Napról-napra jobban elmélyedtem a módszer megismerésében, szenvedéllyel szívtam magamba az új ismereteket, ami az önismeretfejlesztés rejtelmeibe engedett betekintést. Minél többet tudtam elméletben, annál több felismerésem érkezett a saját működésemmel kapcsolatban. Kezdtem átlátni az összefüggéseket, felfedeztem a viselkedésem mozgatórugóit is. Még egy nagyon fontos dologban megvilágosodtam: a tökéletes élettől, ami után annyit sóvárgok, csupán egyetlen dolog választ el, az pedig nem más mint a gondolkodásmódom.

Mi a coaching?

A coaching egy pszichodinamikára épülő önismereti fejlesztő folyamat, struktúrált felépítésű konzultációk sorozata.

Alaptézise, hogy minden ember a saját életének a szakértője. A coach egy motiváló partner, aki segít az ügyfelének azonosítani az erősségeit és a fejlesztendő területeit, továbbá kidolgozni egy tervet a céljai eléréséhez és megbirkózni az akadályokkal.

A segítő beszélgetések során a coach nem ad tanácsot, hanem speciális önismereti és önreflexiós kérdésekkel és gyakorlatokkal segíti kliensét, hogy az más-más nézőpontokból is ránézhessen az életére. A coaching – mint egy hangszóró a zenét –kihangosítja az ügyfél gondolatait és érzéseit, ezzel támogatva őt legmélyebb vágyai feltárásában, és a céljai elérésében.

A coaching számos különböző területen alkalmazható, beleértve a munkát és a magánéletet, az egészséget  vagy akár a sportot.

A coaching segíthet Neked:

céljaid meghatározásában és priorizálásában;

készségek kompetenciák fejlesztésében;

önbizalmad növelésében;

a teljesítményed javításában;

a személyes és szakmai fejlődésben;

a kommunikációd fejlesztésében;

stresszkezelésben;

konfliktuskezelésben;

időgazdálkodásban;

Miért fontos az önismeret fejlesztése?

Az önismeret olyan lámpás az életünk sötét, ismeretlen ösvényein, amely segít meglátni önmagunkat és a körülöttünk lévő világot.  Az önismeret fejlesztése által tudatosabbá válunk saját érzéseink, gondolataink és cselekedeteink terén, ami hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyabban tudjuk kezelni a kihívásokat, és egyre közelebb kerüljünk az álmainkhoz.

Ha még eddig nem tetted, like-old a facebook oldalamat, ahol további érdekes, értékes tartalmakra lelsz!

További blogbejegyzéseim:

5 tévhit a coachingról

5 tévhit a coachingról

Napjainkban rengeteg tévhit és dezinformáció kel életre a coachinggal kapcsolatban, amelyeket nagy eséllyel olyan személyek kreálnak, akik még soha nem próbálták ki ezt a hatékony önismeretfejlesztő módszert. Íme a...

bővebben
Azok a fránya hétfők!

Azok a fránya hétfők!

Akkor olvasd el az alábbi 4 tippemet azért, hogy energikusabban és zökkenőmentesebben induljon a hét első napja. :)Ha azon szerencsések közé tartozol, akik hétvégén félretehetik a munkát és csakis a lazításra koncentrálhatnak,...

bővebben
Energiavámpírok

Energiavámpírok

Az egyik legveszélyesebb fajta, aki ha nem vagy résen, kijátszva a jóhiszeműséged, átveszi az életed felett az irányítást: megmondja mit csinálhatsz, kivel találkozhatsz, hová mehetsz, érzelmi zsarolással rávesz minden olyan...

bővebben
Email cím:

fejlesztocoach@gmail.com

Telefon:

06 (30) 223-4651

Facebook:

https://www.facebook.com/gabriellacoach

Facebook:

https://www.facebook.com/menyasszonycoaching