AZOK A FRÁNYA HÉTFŐK!

Te is azok közé tartozol, akik számára a hétfő a hét mumusa?

Akkor olvasd el az alábbi 4 tippemet azért, hogy energikusabban és zökkenőmentesebben induljon a hét első napja. 🙂

1. Nézz más szemmel a hétfőre, mint ahogyan eddig tetted!

Ha azon szerencsések közé tartozol, akik hétvégén félretehetik a munkát és csakis a lazításra koncentrálhatnak, akkor érthető, hogy nem szívesen szakítasz ezzel az idilli állapottal egy munkás hétfő kedvéért, de mivel a napok múlására vajmi kevés hatásunk van, ezért én arra biztatnálak, hogy tekints más szemmel a hétfőre, mint ahogyan eddig tetted!

Gondolj  rá oly módon, mint egy új kezdetre amiben rengeteg lehetőség rejtőzik, és ne úgy, mint egy hétvége utáni gyásznapra. Hidd el a szemléletváltás sokat segít abban, hogy jobb hangulatban indulj neki egy új hétnek!

2. Bármilyen kegyetlenül is hangzik: felejtsd el a szundit!

Csábító és adott pillanatban megnyugtató lehet, hogy legalább háromszor kinyomod az ébresztőt a fő jelzés előtt – de tulajdonképpen ez nem más, mint önbecsapás. Ha már egyszer megszólalt az ébresztő jelzés, akkor nem érdemes tovább kínozni magad: kelj ki az ágyból! Persze  nem kell félőrült módjára felpattanni, előbb nyújtozz egy nagyot és aztán indulhat a nap!

3. Emeld meg az energiaszinted!

Ezt megteheted a gondolataid tudatos irányításával, plusz egy kellemes reggeli rutinnal, ami tartalmaz egy pár perces mozgást, egy frissítő zuhanyt, valamint egy könnyű és tápláló reggelit. Javíthat a közérzeteden, ha közvetlenül ébredés után szellőztetsz egy nagyot és beengeded a természetes fényt a lakásba.

Ezenkívül ajánlom figyelmedbe az ingyenesen letölthető Az energiamenedzsment kézikönyve című ebookomat, melyet ide kattintva érhetsz el.

4. Fókuszálj a „Hogyan"-ra!

Nem sok értelmét látom azt mantrázni, hogy „miért van hétfő és miért nem lehet örökkön – örökké hétvége” mert ez egy olyan tény, amin nem tudunk változtatni – és nem is kell. 🙂

Az önszabotáló gondolatok helyett inkább válts megoldásfókuszra és dolgozz azon: hogyan tudnád minél sikeresebbé tenni ezt a napot?

Kellemes hétfőket kívánok! 🙂

Ha még eddig nem tetted, like-old a facebook oldalamat, ahol további érdekes, értékes tartalmakra lelsz!

További blogbejegyzéseim:

Energiavámpírok

Energiavámpírok

Az egyik legveszélyesebb fajta, aki ha nem vagy résen, kijátszva a jóhiszeműséged, átveszi az életed felett az irányítást: megmondja mit csinálhatsz, kivel találkozhatsz, hová mehetsz, érzelmi zsarolással rávesz minden olyan...

bővebben
Számolj le a panaszkodással

Számolj le a panaszkodással

Hosszútávon a panaszkodás rengeteg energiánkat felőrli és nem, hogy nem oldja meg a problémáinkat, még tovább fokozza azokat. Minél többször mantrázzuk ugyanazokat a negatív töltetű monológokat, annál mélyebbre süllyedünk az...

bővebben
A változás

A változás

Bár azt hihetnénk, hogy az élet egy lineáris vonalon mozog, s a változás csupán egy hibakód, valójában az életünk a születésünktől egészen halálunk napjáig a lentek és a fentek dinamikus váltakozásában hullámzik: valami elmúlik,...

bővebben
Email cím:

fejlesztocoach@gmail.com

Telefon:

06 (30) 223-4651

Facebook:

https://www.facebook.com/gabriellacoach

Facebook:

https://www.facebook.com/menyasszonycoaching