A világban oly’ sok esemény van közvetett vagy közvetlen hatással életünkre.

Háborúk, a klímaválság egyaránt érintik civilizációnk mindennapjait, nem beszélve személyes életünk velejáróiról: szakítás, gyermeknevelési nehézségek, anyagi problémák, stressz, fáradtság, és a sort még hosszasan sorolhatnánk. Mindannyiunk életében adódnak olyan élethelyzetek, amikor szembe kell néznünk kisebb –nagyobb krízissel, ugyanakkor csak rajtunk áll, hogyan reagálunk ezekre az eseményekre: összeomlunk, vagy tanulunk belőlük, és fejlődünk általuk.

Mi kell ahhoz, hogy az életed ne a problémákról, hanem a megoldásokról szóljon?

Segítségül hoztam neked 10 tippet, amelyből most az első ötöt olvashatod.

1. Állj meg egy pillanatra!

Ne kapkodj, ne kattogj feleslegesen! Vegyél egy nagy levegőt, majd fújd ki! Légy jelen az „itt és mostban.” ! Nyugodj  meg amennyire csak tudsz, hogy higgadt fejjel hozhass döntéseket!

2. Kapcsolódj önmagaddal!

Figyelj a gondolataidra! Azonosítsd be azokat a (tudatalattidból önkéntelenül feltörő) korlátozó hiedelmeid, negatív berögződéseid, amelyek félelemben tartanak.

„Már megint ez történik velem!” „Nekem semmi sem sikerül!”, stb.! Ne a múlton rágódj, fókuszálj a jövőre!

Összpontosíts az erősségeidre! Idézz fel egy olyan nehéz helyzetet, amelyet az erősségeid segítségével oldottál meg, és hasznosítsd a tapasztalatot!

3. Vigyázz kinek a tanácsát fogadod meg!

Csak az önzetlenül segítők véleményére adj! Azt se feledd, mindannyian mások vagyunk, így másképp is küzdünk meg a kihívásokkal! Te vagy az életed szakértője, nálad jobban senki sem tudhatja mire van szükséged!

4. Állíts fel stratégiát!

Döntsd el, mit szeretnél elérni az aktuális helyzetben!

Ha gödörben érzed magad, azon gondolkodj, hogy mi segítene kiszállni belőle! Mérd fel a valódi célt, és fogalmazd meg, miket tudsz megtenni ennek elérése érdekében a lehetőségeid függvényében! Ha szükséges írj listát a teendőkről, és priorizálj! Merj lépni!

5. Ápold a fontos (családi, baráti) kapcsolataid!

Vedd magad körül olyan személyekkel, akik pozitív energiát adhatnak neked, és akiknek ezt te is viszonozni tudod! Tartsd magad távol a mérgező emberektől!

Remélem hasznodra válnak a fenti tippek. A következő blogomban hozom a folytatást, Tarts velem!

Ha követed a facebook oldalamat, érdekes, értékes tartalmakra lelsz!

További blogbejegyzéseim:

5 tévhit a coachingról

5 tévhit a coachingról

Napjainkban rengeteg tévhit és dezinformáció kel életre a coachinggal kapcsolatban, amelyeket nagy eséllyel olyan személyek kreálnak, akik még soha nem próbálták ki ezt a hatékony önismeretfejlesztő módszert. Íme a...

bővebben
Azok a fránya hétfők!

Azok a fránya hétfők!

Akkor olvasd el az alábbi 4 tippemet azért, hogy energikusabban és zökkenőmentesebben induljon a hét első napja. :)Ha azon szerencsések közé tartozol, akik hétvégén félretehetik a munkát és csakis a lazításra koncentrálhatnak,...

bővebben
Energiavámpírok

Energiavámpírok

Az egyik legveszélyesebb fajta, aki ha nem vagy résen, kijátszva a jóhiszeműséged, átveszi az életed felett az irányítást: megmondja mit csinálhatsz, kivel találkozhatsz, hová mehetsz, érzelmi zsarolással rávesz minden olyan...

bővebben
Email cím:

fejlesztocoach@gmail.com

Telefon:

06 (30) 223-4651

Facebook:

https://www.facebook.com/gabriellacoach

Facebook:

https://www.facebook.com/menyasszonycoaching